Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HK FP 100 /V911/ Micro Helikopter

2012.01.13

imag0199.jpg2012.01.11. : Végre megérkezett a csomag és benne az igen igényesen csomagolt, dekorált dobozban a kis helikopter. A csomagolás és a helikopter is ránézésre egy nagyon szép, igényes darab. Tudtam, hogy kicsi lesz de azért nagyobbra számítottam. Gondoltam ezzel lesz baj, biztos, kicsi, pattog, instabil vagyis jöttek a negatív gondolatok. Az akkumulátor végleg lepadlózott. Mostanában inkább a 3 és 6 cellás aksik voltak a kezemben – ez a két kis „gyufaszál” - na mi lesz ebből? Mindegy megvettem, enyém ismerkedjünk alapon feltöltöttem. A töltés USB-ről hamar meg volt 25 perc. De mit fog bírni???

Aksi feltöltve.

A Manuál szerint Helikoptert és a távot össze kell pingelni. A pingelés nagyon egyszerű feladat volt aksit be a helikopterbe és be kell kapcsolni a rádiót, villogás vége és kész is. Ez is meggyőző, kezdek kisimulni... Láttam már macerásabb összehangolást is.

 

Na jöhet a repülés, én elsőként a kis helikoptert mindig kézben pörgetem fel és megnézem, hogy a kormány jól dolgozik-e vagyis az imbolygó jó irányba dől-e stb...

Nos ez is rendben van.

 

Az első aksi az ismerkedésé, trimmelgetésé de meglepően jól reagál, stabil, semmi váratlan csalódás annál több kellemes meglepetés.

A második aksi már az oldalazgatásé... meg kell nézni hogyan lehet vele gyorsítani, oldalra előre a magasság megtartással. Ezek az alap iskolai gyakorlatok jól mennek a kis helivel. Ami nagyon furcsa számomra, a rádió,... kicsi és keményebbek a vezérlőszervek mozgása mint amihez szokva vagyok, de ez szokható.

 

2012.01.12-13 : Sikerült 8 aksit kirepülni, ezek voltak számomra már a repülőtapasztalatok... hát tele vagyok kellemes meglepetéssel, egy nagyon élvezhető kis helikopter, volt hely kipróbálni így sikerült vele intenzívebb fordulókat, teljes fordulókat, nyolcasokat repülni. Élvezetes a piorulett vele, a gyorsabbakba bele süllyed könnyen (figyelni kell a gázra ) de a szép lassú is  gyönyörűen kivitelezhető vele.

 

Az aksija jól bírja, én megszokásból sem repülök 5 percnél tovább egy-egy aksival addig viszont a feszültség ellátással nem volt probléma.

 

Gyakorlás után kisebb helyen is jól lehet vele manőverezni élvezetes asztalról asztalra szállni (pl. irodában ha főnök nincs bent). Azt gondolom, hogy nagyon sok manőver elvégezhető vele - habár nem a 3D-re gondolok – nagyon jó szolgálatot tehet az oldal és szembe lebegés gyakorláshoz. Azt gondolom ha fázom (mert tél van) akkor ezt fogom használni az élvezet és rutin miatt.

 

Szerintem is egy nagyon jó választás a kezdőknek és újrakezdőknek valamint a magamfajta télen fázóknak egyaránt.

 

Az  első repülésről készült videó...

 

 

2012.01.21. A kis helikopterrel kezdünk összebarátkozni. Most, hogy nincs egy repülőteres idő nekem nagyon bejön ez kis helikopter. Sajnos csak 2 akkumulátorom van de mivel zárt térben napközben van időm néha egy-egy töltésre, így kimondott előny, hogy a töltés gyorsan megy a számítógépem USB portjáról. A rep. technikáról.... miután a rádió már kezd kézre állni kezdem azt gondolni, hogy nagyon jó ez a gép, élvezetesen lehet vele szép manővereket repülni. Úgy gondolom, hogy nagyon jól karban tartja a téli reflexeket. Mondanám vegyen mindenki aki szereret nyugodtan reptetni, csak azért nem mondom mert alig lehet kapni – amit agyártó a túl nagy kereslettel magyaráz. Lehet, hogy más is úgy gondolja mint én, hogy nagyon jó...

 

 

(c) Minden ami RC Helikopter

 

 

A mappában található képek előnézete V911 Micro Helikopter

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis Italia Farmacia EllSomo

(EllPlup, 2019.08.22 20:31)

Levitra Kaufen Austria <a href=http://cialonlineno.com>cialis 5 mg best price usa</a> Cialis Dosi Consigliate

League perianeurysmal constitutional replacements strategy.

(aniyiuhayot, 2019.03.26 01:00)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Budapest

(Károly, 2013.12.10 13:46)

Sziasztok!

Abszolút kezdő rc-s vagyok és ilyen gépet néztem ki magamnak. Érdemes befektetni egy ilyenbe? Menyire bírja a kicsike a strapát? Van e esetlegesen szériahibája vagy bármilyen bosszantó dolga, vagy megveszem és imádni fogom?
Olyan változatotokban találtam eddig meg, hogy V911 V1, V911 V2 és V911pro. Talán a pro a legújabb. Érdemes azt választani, vagy teljesen jó a V1-es változat is?
Ha ajánljátok, akkor kérhetnék egy linket, üzletet, ahol beszerezhető normális áron (külföldi netes webárúház is megfelelő (akár e-bay-is))!
Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdvözlettel:
Károly

Re: Budapest

(mi24misu, 2013.12.10 20:52)

Szia Károly,

Nekem volt V911 helikopterem kb. 120 aksit repültem vele, közben zuhant is :( de valóba bírja strapát. Én szerettem, semmi rosszat nem tudnék róla mondani. Most nézem a dx.com oldalon , hogy mennyibe kerül... megéri, jó tanulgatni és élvezetesen repülhető ha már megy. Több ismerősömnek volt de senki nem mond róla rosszat. Ha megvetted oszd meg velünk facebookon.

Üdv. T. Misu

Re: Budapest

(mi24misu, 2013.12.10 20:53)

Most nézem még videó is van róla :)

Re: Re: Budapest

(Károly, 2013.12.10 23:53)

Szia Misu,

Köszönöm a választ!
Sajnos január vége. február eleje előtt nem vásárolnék, addig még nézegetek, de valószínű, hogy ő lesz a befutó, viszont van egy újabb változata a V911 pro
http://www.banggood.com/WLtoys-V911-V2-V911-pro-2_4G-4CH-RC-Helicopter-New-Plug-p-86120.html
elvileg módosították a Hillert, a talpat és növelték a farok rész hosszát.A fórumon dicsérik, hogy stabilabb lett ezáltal.
Szerintem ő lesz a befutó 39 dollárért. Viszont ha meglesz, akkor mindenképp megosztom a tapasztalataimat veletek.

Üdv.:

Károly

Ilyet keresek, de tisztességes áron kellene!

(Jenő, 2013.03.15 16:12)

A keresztfiamnak keresgéltem a neten Húsvétra és először itt pillantottam meg ezt a kis ügyes-okos helit:
http://www.pacomodell.hu/rc-helikopter/radio-copter-2-4-ghz.html
Aztán elkezdtem nyomozni a neten... Más a neve, több helyen is, de ez az a gép! És nyugaton van ahol a feléért is kapni!?!
Tudna valaki segíteni, hogy ne 20 ezer ft-ot dobjak ki, ha olcsóbban is létezik valahol. (Euróm is lenne, csak legyen reális az ára, azaz olcsóbb.)
Köszi ha ír valaki: yencester@gmail.com

Re: Ilyet keresek, de tisztességes áron kellene!

(mi24misu, 2013.03.17 15:01)

Szia, Igen több helyen lehet kapni pl. itt
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?products_id=12500
De ebből húsvétra nem igen lesz gép... számolni kell 3-4 héttel mire ide ér.

Üdv. T. Misu

Edinburgh

(uklaci@gmail.com, 2012.10.25 09:26)

Szia!
Beszalltam a roptetok csapataba egy ilyen kis masinaval, de sajnos nem indul el a gep. Uj feltoltott aksikat raktam bele, villog a gep, de nem csinal semmit. a taviranyiton is minden funkciot mutat, ennek ellenere meg sem mozdul a gep. Szerinted mi lehet a baj.
udv. Laci

Re: Edinburgh

(mi24misu, 2012.10.25 15:51)

Szia Laci,

Nos így első hallásra a rádiód nincs összehangolva vevővel (Helikopterrel).
A leírásban le van írva az összehangolás lépése. Ha össze van hangolva akkor bekapcsolás után már nem villog a helikopter, hanem folyamatosan világit (ha jól emlékszem).

Üdv. T. Misu

Ilyet keresek, de tisztességes áron kellene!

(Jenő, 2013.03.15 16:10)

A keresztfiamnak keresgéltem a neten Húsvétra és először itt pillantottam meg ezt a kis ügyes-okos helit:
http://www.pacomodell.hu/rc-helikopter/radio-copter-2-4-ghz.html
Aztán elkezdtem nyomozni a neten... Más a neve, több helyen is, de ez az a gép! És nyugaton van ahol a feléért is kapni!?!
Tudna valaki segíteni, hogy ne 20 ezer ft-ot dobjak ki, ha olcsóbban is létezik valahol. (Euróm is lenne, csak legyen reális az ára, azaz olcsóbb.)
Köszi ha ír valaki: yencester@gmail.com

Re: Edinburgh

(mi24misu, 2012.10.25 15:54)

Ha nem lenne lírásod letölthető
https://mi24misu.eoldal.hu/cikkek/muhely.../rc-helikopter-es-egyeb-manual.html
A MŰHELY menü Manuálok ablakból....
Az letöltött pdf 7. oldalán található az összekapcsolás lépése.

Üdv.

csaba.lutsch@gmail.com

(Lutsch Csaba, 2013.03.05 08:49)

Szia! Ha veszek 3-4 darabot ebből a kis gépből, lehet velük egyszerre játszani? Csoportosan, verseny...

Re: csaba.lutsch@gmail.com

(mi24misu, 2013.03.05 09:20)

Szia,
Igen ez a gép 2.4 GHz rádióval kapható ami biztosítja, hogy nem lesz frekvencia átfedés.
Üdv. T. MIsu

Re: csaba.lutsch@gmail.com

(mi24misu, 2013.03.05 09:20)

Szia,
Igen ez a gép 2.4 GHz rádióval kapható ami biztosítja, hogy nem lesz frekvencia átfedés.
Üdv. T. MIsu

Kérdés

(Tamás, 2012.12.31 13:31)

Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a "mode" kapcsoló (bal mutató új) ennél a típusnál? Az rc-ben ugye azt, hogy jobb v. bal oldalon van a gáz, de ennél valami mást.
Vette egy ilyen kis gépet, ez az első helim, most próbálgatom a lebegést, van mit tanulnom! :)
Köszönöm a segítséget!
Üdv: Tamás

Re: Kérdés

(mi24misu, 2013.01.01 09:04)

Szia Tamás,
A MODE ennél azt jelenti, hogy a szervókat érzékenyebbé teszi és például szélben jobban reagál, vagy ha már kell neked, hogy intenzívebben mozogjon. Akkora különbséget én nem láttam. Üdv. T. Misu

kmarton@gmail.com

(Marci, 2012.07.04 15:35)

Szia!

Mindig szerettem volna egy modell helikoptert, így a hetekben rendeltem magamnak egy v911-est, ami meg is jött tegnap. Kezdő vagyok, sokat nem értek még hozzájuk sajnos, a landolás még nem erősségem. :)

A lényeg, hogy első kettőre felemeltem, még irányítgatni is tudtam. A második landolás kicsit keményebbre sikeredett. Nem jelentősen szerintem, de utána az tűnt fel, hogy a balra kanyart nem igazán szereti + plusz a felszállásnál is vannak bajai. Konkrétan az, hogy a két fogaskerék (Motor tengely és propeller tengely), nem mindig ér össze. A propeller tengelyen lévő nagy fehér fogaskerék le-le csúszik a motortengely fogaskereke alá. Nem tudom, hogy elmozdult valami vagy gyárilag is ilyen volt. Neked volt vele hasonló tapasztalatod? Valahogy orvosolható?

Köszönöm, ha tudsz esetleg látatlanba is tanácsot adni!

Marci

Re: kmarton@gmail.com

(mi24misu, 2012.07.04 16:04)

Szia Marci,
Nos amit leírtál elképzelhető, hogy az eséstől lehet, de minden képen javítani kell a helikoptert.
A Főfogaskeréknek nem lehet nem érintkezni a hajtással, nem csúszkálhat.
Nekem ilyen bajom nem volt ezzel géppel, én kb. 100-120 aksit repültem le vele tökéletes állapotban.
Biztos javítható, de azt nekem látni kellene, hogy milyen alkatrész kell hozzá.
Ha van kérdésed írj.
Üdv. T. Misu

Re: Edinburgh

(Raxted, 2012.10.26 15:54)

Üdvözletem!!! Nekem kellene egy pár alkatrész a kis masinához. Az volna a kérdésem hogy hol lehetne beszerezni hozzá?